Vloeronderhoud

Wat is vloeronderhoud?
Wij maken onderscheid tussen dagelijks onderhoud van vloeren, regelmatig onderhoud en groot onderhoud. Let op, volg altijd de (doseer) instructies van de fabrikanten op.

Dagelijks onderhoud van vloeren
Onder dagelijks vloeronderhoud verstaan wij het (dagelijks) schoonmaken van de vloer. Dat is het stofzuigen, stofwissen of klamvochtig reinigen door bijvoorbeeld moppen van de vloer. Vlekken van een gladde, harde vloer verwijdert u door middel van een vloerconditioner.

Onder periodiek onderhoud verstaan wij de volgende werkzaamheden:

  • Het machinaal spotsprayen / opwrijven van bijvoorbeeld linoleum en vinyl (elastische)vloeren met een éénschijfsmachine.
  • Intensief reinigen door middel van topcoaten of topstrippen.
  • Het cleanen van gelakte of geoliede houten vloeren en het aanbrengen van het juiste beschermingsmiddel.
  • Uiteraard zijn er ook mogelijkheden voor het handmatig reinigen van elastische vloeren.
  • Het schrobben van plavuizen vloeren.
  • Het borstelen van tapijt.

Groot onderhoud van vloeren
Onder groot vloeronderhoud of vloerrenovatie verstaan wij het repareren van beschadigingen en het optisch herstellen van vloeren. Hieronder vallen in het geval van ernstige vervuiling of beschadigingen het diepstrippen van bijvoorbeeld linoleum, rubber en PVC/vinyl vloeren. Maar ook het schuren, oliën of lakken van houten vloeren kunnen we voor u uitvoeren. Groot onderhoud bij tapijt bestaat uit het tapijt reinigen met de droogreinigingsmethode of reinigen door middel van sproei-extractie, kristallisatiesysteem of het truck-mount systeem.